Codrule ce te mândrești – Spre Poiana IARULUI

Prin Țara Momârlanilor @ Imre Szuhanek
Ardeal

Codrule ce te mândrești – Spre Poiana IARULUI

Descoperă Uriașii
din Valea JIULUI

O săptămână de p⊕veste în Valea JIULUI… ambasadoarea Văii Jiuliui – Monica, a făcut filmările pentru videoclip în Poiana IARULUI printre uriași… În weekend-ul care urmează te invităm să descoperi Uriașii din Valea Jiului – spre Poiana IARULUI – Masivul Retezat.

Înainte să iei decizia de a veni sau nu te invităm
la o călătorie virtuală prin Țara Momârlanilor
:

Muzeul Momârlanului
Muzeul Satului Momârlanesc și
Monografia Etnografică a Ținutului Momârlanilor @ Dumitru Gălățan

Spre Valea JIULUI

Dacă intrii în Valea JIULUI dinspre nord, dacă călătorești spre Vale din Timișoara, primul popas trebuie să îl faci aproximativ după 2 ore de condus, în Țara Hațegului, pentru a vedea Cetatea de la Mălăiești și Ruinele curţii nobiliare MARA:

Focul lui PROMETEU

Mulțumim pentru fotografii Domnului Imre Szuhanek​!

Cum ajungi în Valea JIULUI, după ce cobori serpentinele nu uita să faci a doua pauză la Peștera Jupâneasa / Peștera BOLII. Aici o să ai primul contact cu legendele Văii Jiului.

Destinația ta finală trebuie să fie capătul Văii JIULUI – Pensiunea RETEZAT de unde ai acces mai facil spre Poiana IARULUI. Dacă vrei într-adevăr să descoperi zona îți sugerăm să îți rezervi cel puțin o săptămână iar după uriași poate vrei să îl urmezi pe PROMETEU și să descoperi cum a dăruit el focul omenirii… o săptămână de p⊕veste în Valea JIULUI!

[ contact agenție turism KING Travel ]
* pentru grupuri organizate
sau customizare traseu / logistică

Ținutul Momârlanilor

#Hunedoara, cinci zone folclorice distincte: Țara Hategului, Țara Moților, Ținutul Pădurenilor, Zona Orăștie și Zona Momârlanilor. Astăzi o să facem o scurtă incursiune în lumea momârlanilor… Ținutul Momârlanilor, istoria băștinașilor de pe #ValeaJiului @ Carpathian Horse Trekking

Posted by P⊕vestea Locurilor on Saturday, February 24, 2018

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com