Tratatul de pace cu Roma

& Distrugerea Imperiului Roman ♦ 410 d.Hr. ♦

Distrugerea
Imperiului
Roman…

& cel mai vechi document
în limba latină cunoscut în estul Europei!

Mangalia de astăzi, orașul antic Callatis, este cel mai vechi oraş din România, fiind singura colonie dorică de pe ţărmul Pontului Euxin. Atât zidurile de incinta ale cetăţii Callatis, cât şi ruinele edificiului roman se mai pot vedea încă în apropierea falezei oraşului Mangalia. Fostul port al cetăţii este acoperit în prezent de apele marii. Acesta era localizat în partea de sud a actualului port. La subsolul hotelului Belvedere se poate vizita zidul restaurat de lângă poarta de intrare în vechiul oraș antic.

Oraşul Callatis a încheiat un tratat de pace cu Roma, considerat în prezent cel mai vechi document în limba latină cunoscut în estul Europei iar în secolul I d.Hr., cetatea Callatis a ajutat cu bani Roma…

În 410 d.Hr. succesorul Dinastiei Balților ♦ Alaric ♦, Regele Vizigoților, născut în Delta Dunării – Dobrogea, foarte aproape de Callatis, a spulberat Imperiul Roman.

360 ° P⊕vestea Mangaliei

Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro

2 thoughts on “Tratatul de pace cu Roma

Comments are closed.