Bujorul de Munte

Rhododendron Kotschyi

Plantele 💙💛❤
strămoșilor noștri
🇷🇴 T R A C I A 🇷🇴

Jacob Grimm (Istoria limbii germane, 1785-1863):Denumirile dacice de plante, păstrate la Dioscoride (medic grec din perioada împăraţilor Claudius şi Nero) pot fi găsite şi în fondul limbii germane.”
Clémence Royer (Bulletin de la Société d’Anthropologie, Paris, 1879):Că celţii, germanii, chiar latinii vin din estul Europei o admit şi o cred. Dar, din contră, toate legendele, toate tradiţiile arienilor istorici din Asia îi arată venind din occident. De o parte ca şi de cealaltă noi trebuie să le căutăm leagănul comun la Dunărea de jos, în această Tracie pelasgică a cărei limbă o ignorăm.”

Smârdarul

Bujorul de munte (Rhododendron Kotschyi) Smârdarul, cum mai este denumit popular, este originar din Balcani și face parte din genul botanic Rhododendron, gen extrem de variat ce cuprinde diferite specii care cresc doar la altitudine înaltă şi se extind din Himalaya și Caucaz până în Alpi şi Pirinei. A fost clasificat pentru prima oară de botanistul austriac Theodor Kotschy (1813-1866) şi a preluat numele acestuia. În România se întâlnește în special în Carpații Orientali și Meridionali, unde preferă versanții însoriți. Planta crește spontan în tufe pitice în zona alpină, care uneori acoperă suprafeţe destul de extinse.

Este o plantă perenă şi îşi păstrează frunzele verzi tot timpul anului. Culoarea florilor este de un roz către roșu aprins, acestea fiind grupate astfel încât dau senzația de buchete în vârful ramurilor. Perioada maximă de înflorire este în a doua parte a lunii iunie, însă la altitudini mai mari, sau dacă zăpada persistă mai mult, această perioadă se prelungește până la început de iulie. Este deasemenea o specie protejată…

Poți să vezi cu ochii tăi smardarul într-o călătorie virtuală din Valea HIPERBOREEI spre TRANSALPINA prin Cheile Jiețului sau în materiale din drumetia noastră spre Lacul MIJA, Vârful Parâng / Muntele lui Prometeu. În 2020 stăm acasă, vizităm România, reSTART-ăm turismul românesc!

360 °

reSTART 💙💛❤ ROMÂNIA
Vezi 🇷🇴 toată campania 🇷🇴

 

View this post on Instagram

 

A post shared by P⊕vestea Locurilor (@povestealocurilor) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by P⊕vestea Locurilor (@povestealocurilor) on

Strategie Turism Romania 2020 Povestea Locurilor

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.