Litoralul r⊕mânesc la 360 °

Acvariul din Constanța
[ locuri de vizitat ]

Litoralul r⊕mânesc la 360 °

Marea Neagră şi migratorii mediteraneeni…

Primul acvariu public din România, inaugurat la 1 mai 1958.

Clădirea care adăposteşte Acvariul din Constanța a fost construită la începutul sec. XX. Spaţiul expoziţional este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică în 57 de bazine, dar şi expoziţiilor temporare cu tematici de biologie şi ecologie acvatică. Acvariul deţine şi colecţii naturalizate de peşti şi nevertebrate marine şi dulcicole, aparţinând faunei acvatice din diferite zone geografice ale globului.

Normele ISU impun după incidentul Colectiv un număr maxim de 60 de persoane în incinta acvariului. În consecință, în momentul în care numărul este atins, acvariul se închide și trebuie să aștepți undeva între 10 și 20 de minute…

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 access_token=EAAP9hArvboQBANKBNsoQYIwCs8ZAk3ZB5iv7bMdgrZAokyYFTADfeV5EQE91uiD1klsz8ZBwneZCXM2YNAG4ZBLWByKjK9P9FSFfENRohLmhuCQlQ1uJZB6RNZBlS697GStveCC5LwtarbKU6ZCx1AO0V8jHOOEandc2c3qrnWqCpVwZDZD posts=6 description=yes album_id=1153202631485271 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Peste 120 specii de vieţuitoare acvatice…

Pentru a facilita prezentarea vieţuitoarelor, dar şi accesul vizitatorilor la informaţii, patrimoniul expoziţional reprezentat de peste 120 specii de vieţuitoare acvatice, este structurat pe mai multe secţii. Repartizarea organismelor acvatice pe secţii are la bază criterii ecologice şi biogeografice, iar în cadrul secţiilor, la amplasarea diferitelor specii în bazine, s-a respectat pe cât posibil, criteriul taxonomic. Această secţie adăposteşte specii de peşti şi nevertebrate din Marea Neagră şi migratori mediteraneeni. Este cea mai mare şi reprezentativă secţie a Acvariului, atât prin capacitatea bazinelor, cât şi prin importanţa speciilor prezentate. Cel mai mare bazin adăposteşte şi cea mai mare colecţie de sturioni, renumită pentru importanţa ei ştiinţifică şi pentru longevitatea exemplarelor în captivitate (18-20 ani). Interesante pentru vizitatori sunt şi speciile noneconomice, mai puţin cunoscute ca pisica şi vulpea de mare, scorpia şi dragonul, steluţele de mare, căluţul, acul şi aţa de mare etc.

Litoralul r⊕mânesc la 360 °


Din Enisala spre epava din Costinești
Plaja din Mangalia… Belvedere / faleza.
Nisip fin şi mare verde-albastră… plaja din TUZLA.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com