Prin căile bătrânilor…

O experiență în care o să te regăsești pe tine!
[ weekend de p⊕veste ] MOMÂRLANI

Prin căile bătrânilor…

În inima munților…
… prin vatra neamului!

Se poate spune bunăoară că toată ființarea omenească își trage rădăcinile, obiceiurile, cultura și în sfârșit credința, din pământul în care s-a pomenit. De aici, din locul din care răsare fiecare om, se înfiripă o legătură profundă între dimensiunea sa spirituală și materia din care l-a format Logos-ul Creator după trudnica întemeiere a lumii. Lutul i-a fost dăruit omului să-i fie mai înainte de toate, mijloc de trai și de statornicie. De aici, omul crește și începe să-și cunoască pentru prima oară moștenirea sa lăsată din străbuni. Dintotdeauna între om și natură a existat o legătură veche de mutualitate ce își are justa cauză și nobilul sens în imanentul ancestral.

Pe bună dreptate se spune că omul sfințește locul, însă numai câtă vreme se păstrează legea armoniei și dragostea pentru țărâna pe care moșii strămoșilor noștri au prețuit-o cu lucrul mâinilor lor, cu sudoarea și cu sângele lor de atâtea ori scurs pentru dreptul lor, și mai ales al nostru, de a trăi. Ne-am născut în vatra noastră dragă, în inima munților solemni, pe culmile verzi ale plaiului destoinic, și-n codrul sânului nostru din veci mioritic.

Pe timpul strămoșilor noștri văile erau doar păduri sălbatice. În timpul invaziilor fortificațiile și drumurile se construiau pe sus NU în văi. De sus se vedea până departe, strămoșii noștri se simțeau probabil mai în siguranță. Văile au rămas atât în legendele locale dar și în hărțile știute de băștinași – momârlanii cei izolați – drept căile bătrânilor. Acele văi știute doar de ei prin care au reușit să păstreze tradițiile strămoșilor și continuitatea multi-milenară a neamului românesc. Te invităm să-ți duci pașii prin Căile Bătrânilor, singur în sălbăticie, o experiență în care o să te regăsești pe tine…

360 °

Cazare – Cabana dintre brazi
Monografia etnografică a Ținutului Momârlanilor

Căile Bătrânilor

Pe timpul strămoșilor noștri văile erau doar păduri sălbatice. În timpul invaziilor fortificațiile și drumurile se construiau pe sus NU în văi. De sus se vedea până departe, strămoșii noștri se simțeau probabil mai în siguranță. Văile au rămas atât în legendele locale dar și în hărțile știute de băștinași – momârlanii cei izolați – drept căile bătrânilor. Acele văi știute doar de ei prin care au reușit să păstreze tradițiile strămoșilor și continuitatea multi-milenară a neamului românesc.

Te invităm să-ți duci pașii prin Căile Bătrânilor, singur în sălbăticie, o experiență în care o să te regăsești pe tine…

360 ° povestea-locurilor.ro/cabana-dintre-brazi [ #povestea ]

Posted by R⊕mania Old Europe on Friday, May 3, 2019

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com