Legile lui Pitagora

1143 - 1142 | Stromatele V-VI
[ de la începutul lumii ]

Legile lui Pitagora

1143

Pitagora (580 î.H – 495 î.Hr.), face referiri la valorile superioare ale geţilor. În „Legea 1143” el spune: „Călătoreşte la geţi nu ca să le dai legi, ci să tragi învăţăminte de la ei. La geţi toate pământurile sunt fără margini, toate pământurile sunt comune.”

Clement Alexandrinul (Stromatele, V-VI):Barbarii n-au fost numai descoperitorii filozofiei, ci şi descoperitorii tehnicii, ştiinţei şi artei… Trebuie să merg mai departe şi să arăt lămurit că filozofia greacă a furat din filozofia barbară. Cei mai mulţi şi-au făcut ucenicia printre barbari. Pe Platon îl găsim că laudă pe barbari şi aminteşte că atât el cât şi Pitagora, au învăţat… cele mai multe şi mai frumoase învăţături trăind printre barbari…Legea 1142 Crotonieni! Folosiți şi voi acest obicei al geților: ambasadorii lor, înainte de a semna un tratat, cântă din liră.

Muzica geţilor

Cântau propriu-zis din liră pentru o atmosferă plăcută, o atmosferă de prietenie? Ori ambasadorii geți, înainte de a semna un tratat, le cântau celorlalți din strune, adică le făceau pe plac / poftele la ceilalți ( mâncare, băutură, spectacole, cadouri… etc. )? A cânta din liră, a cânta din strune probabil înseamnă acelaşi lucru. Alte culturi în antichitate nu aveau acest obicei de a cânta din liră/a cânta în strune? Frumos obicei la geți…

360 ° Dio Geția / România în antichitate

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com