Necropolele uriașilor, revoluția neolitică & tezaurul getic

Strămoşii Omenirii... locul unde s-a născut civilizaţia & continuitatea unui neam!

Strămoşii Omenirii

Primele vîrste ale Umanităţii

Louis de La Vallée-Poussin (Histoire du monde. Indo-européens et Indo-iraniens. L’Inde jusque vers 300 av. J.C.): „Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi consideraţi ca locuri de origine a limbilor indo-europene, adică strămoşii Omenirii.” Gordon V. Childe (1926, The Aryans: A Study of Indo-European Origins): „Locurile primare ale dacilor trebuie căutate pe teritoriul României. Într-adevăr, localizarea centrului principal de formare şi expansiune a indo-europenilor, trebuie să fie plasată la nordul şi la sudul Dunării.” Eugène Pittard (1917, La Roumanie – Valachie, Moldavie, Dobroudja): „Strămoşii etnici ai românilor urcă neîndoielnic pînă în primele vîrste ale Umanităţii, civilizaţia neolitică română reprezentînd doar un capitol recent din istoria ţării.” Daniel Ruzo, 1968 – explorator sud-american (La historia fantastica de un descubrimiento): „Carpaţii sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute până în ziua de astăzi.”

Necropolele uriașilor

7527 de ani
de continuitate… !

Unde s-a născut civilizaţia?

John Maridis, profesor la Universitatea din Londra, 1968, constată: „Culturile neolitice (5.500 – 2.500 î.e.n.) Cucuteni și Gumelnița sunt poate cele mai bogate din Europa.” Klaus Schmidt, arheolog german: “Purtătorii civilizaţiilor cele mai vechi ale Chinei şi Japoniei au imigrat în epoca neoliticului, în mare parte, din sud-estul Europei, din regiunea Nipru, Dunăre şi Balcani.” Cercetătorul Gabriel Gheorghe după concluziile Universităţii din Cambridge (The Cambridge History of India): “În mileniul V î.H., spaţiul carpatic getic era singurul locuit în Europa; Spaţiul carpatic, getic, valah a reprezentat în antichitate OFFICINA GENTIUM, a alimentat cu populaţie şi civilizaţie, India, Persia, Grecia, Italia, Germania, Franța şi aşa-zisul spaţiu slav; Vedele, cele mai vechi monumente literare ale umanităţii, au fost create în centrul Europei. Faza primară a Culturii Vedice s-a desfăşurat în Carpaţi, cel mai probabil, iniţial în Ardeal. Din Ardeal provin strămoşii indienilor şi persanilor, albanezii, grecii, plecați prin Macedonia şi Tesalia, latinii, celții, germanii, iar strămoşii slavilor au ieșit prin strâmtoarea Moravă.” William Schiller – arheolog american (Unde s-a născut civilizaţia?): „Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul român, răspândindu-se apoi spre răsărit şi apus (…) acum circa 13.000 – 15.000 de ani.”

Revoluția neolitică

Continuitatea unui neam

Aceeaşi origine, aceeaşi limbă…

Abdolonyme Ubicini (Les origines de l’histoire Roumaine, Paris, 1866): „Dacii sunt primii strămoşi ai rumânilor de azi. Din punct de vedere etnografic, dacii par să se confunde cu geţii, aceeaşi origine, aceeaşi limbă. Asupra acestui punct de vedere toate mărturiile din vechime concordă.” Huszti András (1791, Vechea şi noua Dacie): „Urmaşii geto-dacilor trăiesc şi astăzi şi locuiesc acolo unde au locuit părinţii lor, vorbesc în limba în care glăsuiau mai demult părinţii lor.” André Armand:Într-adevăr acesta este unul din cele mai vechi popoare din Europa. Fie că este vorba de traci, de geţi sau de daci. Locuitorii au rămas aceiaşi din epoca neolitică – era pietrei şlefuite – până în zilele noastre, susţinând astfel printr-un exemplu, poate unic în istoria lumii, continuitatea unui neam.”

Tezaurul getic

Esența unui neam!

… neamul românesc @ ConstantinBrâncuși

Esența unui neam își are obârșia în glia strămoșească în care s-a format încă din primele genuni ale celor mai îndepărtate timpuri. Printre cele mai de vază aptitudini ale unui norod, se remarcă tradiția artistică prin care își manifestă ideile, simțirile și viziunea sa proprie, caracteristică specificului etnic cultural din care provine. Neamul românesc se deosebește în mod esențial prin măiestria cu care reușește să imprime lemnului o parte din ființa sa cugetătoare și îndeosebi legătura sa cu sacrul. Și dacă tot veni vorba despre lucruri sfinte, este fapt de la sine înțeles că trebuie să-i dăm țăranului locul său de merit în cadrul peisajului cultural pitoresc. Un asemenea exemplu reprezentativ culturii noastre, găsim în nobila persoană a marelui artist Constantin Brâncuși, căruia îi rămânem profund recunoscători pentru extraordinara moștenire culturală pe care ne-a lăsat-o drept mărturie. Ca o veritabilă troiță a neamului românesc se distinge impunătoarea coloană a infinitului, un măreț monument ce străpunge parcă albastrul văzduhului gorjean, săvârșind în mod tainic legătura dintre cer și pământ, ca o dragoste și-un dor nestins pentru cele divine.

360 °

Totul pornește de la un singur cuvânt – continuitate!
* sub fiecare fotografie mai jos există o poveste… p⊕vestea neamului românesc!

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.