360 ° ♦ 82 – 48 î.Hr. ♦

Descoperă locul de naștere al poporului român!
[ strategie turism ]

360 ° ♦ 82 – 48 î.Hr. ♦

Prin Hunedoara
♦ 82 – 48 î.Hr. ♦
versus 5000 î.Hr.

Lecția de marketing
strategic în turism ♦ 4 ♦

Burebista stăpânea aproape un sfert din Europa! Între anii 82 şi 48 î.H., regele Burebista a reuşit să unifice majoritatea triburilor getice într-un regat uriaş, mărginit la nord de teritoriile actuale ale Cehiei şi Slovaciei, la sud de Munţii Balcani, la vest de Dunărea de mijloc (cam pe unde e acum Viena) şi la est de gurile Bugului. Capitala spirituală a Imperiului GETIC fiind la Sarmizegetusa Regia – Hunedoara.

Înainte cu mii de ani de a se ridica piramidele în Egipt… undeva între mileniile V și III î.Hr., a fost o cultură europeană numită Turdaș – Vinča. Numele culturii vine de la localitatea Turdaș aflată în partea central estică a Județului Hunedoara… 😉 Arheologii iugoslavi și români au crezut inițial că această cultură a început în jurul anului 2700 î.Hr., dar apoi au avansat în preistorie cu noile descoperiri făcute. Acestei culturi îi sunt atribuite celebrele „Tăblițele de la Tărtăria”.

Turdaș ♦ Orăștie ♦ Hunedoara

La Turdaș, prima femeie arheolog din Transilvania, Zsófia Torma – antropolog și paleontolog de origine maghiară, scotea la lumină primele artefacte ale acestei culturi neolitice și le prezenta în cadrul sesiunilor științifice, la nivel european. A descoperit în Turdaș locuințe neolitice și a găsit mai multe materiale ceramice, unelte, piese de cult și podoabe. Torma și-a desfășurat cea mai mare parte a activității la Orăștie, unde a și creat un muzeu de arheologie și etnografie.

La Orăștie a fost descoperit unul dintre cele mai frumoase modele de tablete de medalion, similar cu cele de la Karanovo. Dimensiunea centrală a medalionului este foarte mare iar pe laterale are orificii de agățare ca și podoabă pe haine, orificii similare Plăcuțelor de la Tărtăria descoperite în apropiere. Această piesă a fost purtată cu siguranță de o preoteasă, mai ales că la Orăștie există un sanctuar cu o piesă monumentală de piatră și o temelie rituală și alte inventare într-un alt complex cu multe obiecte de cult.

Profilul muzeului din Orăștie se orientează către arta populară la începutul anilor 70, mai precis în 1974 la reorganizarea expoziției permanente. Atunci se schimbă și titulatura muzeului fiind numit Muzeu de Etnografie și Artă Populară… 🙁 mai exact… cum au îngropat comuniștii istoria adevărată a Hunedoarei… locul de naștere al poporului român!

5 milioane de turiști

Atunci când ai posibilitatea să aduci în județul tău 5 milioane de turiști în următorii 5 ani, atunci când în județul tău s-a scris istoria poporului român dar județul se află statistic în primele județe din țară vs ritmul de depopulare… cred că ai nevoie de o nouă viziune. Transferul de la industria grea la industria ușoară se pare că este o dilemă mult prea grea de rezolvat de unul singur… 😉

Lecție de marketing strategic în turism pentru HUNEDOARA

Concept Județ HUNEDOARA – Locul de naștere al poporului român
Concept Strategie Turism Valea JIULUI – Diamantul Negru al României
5 milioane de turiști în următorii 5 ani – STOP DEPOPULARE HUNEDOARA

Vizitează locul de naștere al poporului român. Odată în viață trebuie să îl vezi!

Povestea la 360 °

lecțiile de marketing 1, 2 & 3
♦ transferul de la industria grea – minerit la industria uşoară… turism

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 description=yes album_id=1447867848685413 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=5px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]
Descoperă locul de naștere al poporului român povestea locurilor storytelling

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com