Parcul de aventură Părăul Negru

* pe domeniul Pensiunii RETEZAT
[ pensiuni la 360 ° ]

Parcul de aventură Părăul Negru

Vino în vestul Văii Jiului

… să admiri dansul păstrăvilor…

Un parc de aventură desprins… din filme… un defileu cu stânci pline de mușchi peste Pârâul Negru, aflat la poalele munților Retezat, foarte aproape de Uriașul din Valea Boului. Parcul de aventură a fost dezvoltat pe domeniul Pensiunii Retezat într-o adevărată oază de liniște – o liniște sălbatică.

Parcă intri în vremuri imemoriale când sunetul apei se lovește de stâncile pline de ferigi de un verde amețitor. Intri în tărâmul basmelor, al uriașilor și al legendelor.

Descoperă HYPERBOREA

În momentul în care începi traseul o să te simți deja un erou din vremuri de demult apuse…

Acum, imaginează-ți ce înseamnă, aceste sentimente care deja te încearcă pe tine, pentru copilul tău… ce înseamnă pentru el legătura cu natura și în același timp cu meleagurile care sunt pe acest pământ de la începuturile lumii – din vremea uriașilor de piatră sau a haiducilor viteji.

Tot pe domeniul pensiunii regăsești și tradițiile locale transpuse într-o formă inedită. Un muzeu al satului momârlănesc care o să îți aducă copilul din vremurile imemoriale în vremurile bunicilor tăi. Înainte să intri în muzeu o să ai ocazia să-i spui povestea colibei străveche a ciobanului – povestea cotroanei.

Odinioară haiducii își potoleau setea…

La finalul aventurii o să te relaxezi împreună cu el admirând dansul păstrăvilor din Pârâul Negru iar în sezonul cald o vă toropiți sub soarele de munte și o să vă răcoriți în apa de munte, apă în care odinioară haiducii își potoleau setea… o oază care îmbină modernismul cu tradiția, o locație care îți conferă tot ceea ce ai nevoie pentru o vacanță de vis în locul de naștere al poporului român.

Viitorul copiilor noștri
este de fapt viitorul nostru… !

Povestea Locurilor te invită în HYPERBOREA – în Valea JIULUI, Diamantul Negru al României – Ținutul Momârlanilor, unde rădăcinile getice ale jienilor încă își mai pun amprenta pe traiul de zi cu zi al localnicilor. Copilul tău trebuie să viseze… ! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur… altfel o să rămână singur în necunoscut…

Nu-ți lăsa copilul singur în necunoscut!
Descoperă împreună cu el Diamantul NEGRU al României – Valea JIULUI.

360 °

Munții Retezat * Legende.
Cazare: bijuteria arcului carpatic – Pensiunea RETEZAT.
Muzeul Satului Momârlănesc – pe domeniul Pensiunii RETEZAT.
Obiceiuri: cotroana momârlănească * coliba străveche a ciobanului – în curtea muzeului.
Atracții / obiective turistice: Uriașul din Valea Boului * spre Poiana IARULUI – Câmpul Mielului.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com