Dinastia Balților
Alaric I, născut în Delta Dunării…
… foarte aproape de Callatis.
După cucerirea unei treimi din teritoriul Daciei, în 107, Geţii care nu au acceptat supunerea s-au retras peste Carpaţi şi peste Prut, unde au trăit în armonie şi pace cu vecinii. După anul 350 d.Hr. se evidenţiază, printre aceştia, două mari şi nobile familii: Amali şi Balţi, ce vor înfăptui cele două Dinastii (Dinastia Balţilor-Vizigoţii şi Dinastia Amalilor-Ostrogoţii) care, după pierderea Sarmizegetusei, vor jura răzbunare şi se vor pregăti pentru atacarea şi supunerea Italiei şi a Romei.
Getul Alaric invadează Tracia, ocupă Pireu şi supune Atena, Sparta, Peloponez, Corinto, Argo iar în 400 d.Hr. intră în Italia cu scopul de a deveni stăpân, dar va trebui să se retragă pentru a-şi salva familia, făcută prizonieră. S-a oprit însă peste graniţă şi a aşteptat, a reintrat şi a asediat Verona, dar este din nou prins de Stilicone, Împăratul Roman, care îi va plăti un tribut pentru a nu mai avea probleme. Getul Alaric cere din nou tribut noului Împărat Onorio şi pentru că nu îl primeşte devastează Roma, care şi astăzi mai poartă memoria acelui dezastru.
Getul Alaric I moare pregătindu-şi flota pentru atacarea Africii şi este înmormântat, se presupune, în albia râului Busento (Cosenza), după ce iniţial a deviat cursul. Se presupune, de asemenea, că este îngropat alături de multe comori, printre care şi celebra Menorah.
Mai mult despre ALARIC 360 °
Jugul triumfului getic… Alaric I
Alla ricerca del tesoro di Alarico
Tratatul de pace cu Roma & distrugerea Imperiului Roman…
Menora
„După cucerirea romană și distrugerea Ierusalimului în anul 70 d.Hr., toate urmele menorei au dispărut. Romanii au etalat-o la Roma în parada lor triumfală, după cum se poate vedea și astăzi pe basoreliefurile Arcului lui Titus care redau această scenă. Partea superioară a candelabrului reprezentat aici corespunde punct cu punct descrierii menorei din Sanctuar și Templu. Piciorul însă nu corespunde tradiției evreiești nici ca desen nici ca structură. Reprezentările de menore găsite în cursul săpăturilor arheologice arată că sfeșnicul tradițional avea piciorul altfel decât cel zugrăvit pe Arcul lui Titus. Soarta menorei luată de romani a inspirat numeroase legende.”
Am arătat că armele geților au fost victorioase în #Sciția, #Tracia, #Dacia, #Moesia, la #Istru și la #MareaNeagră și am spus că ei au avut diferite nume în acele regiuni, din pricina varietății sălașurilor; dar toți au fost numiți geți, cu același nume, de către greci și de către latini.
Însă aceștia, cu trecerea timpului, și-au adus trupele și stindardele la ultimele hotare ale Europei, și, fapt și mai agresiv, i-au îmblânzit și i-au domolit pe romanii cei plini de foc, precum și #Roma însăși, și cică ar fi istovit într-atât Imperiul #Roman, încât de atunci încolo a fost mai ușor de manevrat de către alte neamuri dintre care cele mai multe, prinzând ocazia, ar fi căpătat de atunci încolo curajul de a-și scutura îndelungata #sclavie și jugul lor istovitor… 360 ° povestea-locurilor.ro/ALARIC [ #Alaric ]
Posted by R⊕mania Old Europe on Thursday, April 25, 2019