Cea mai mare Cetate din România

Locul în care vă puteți întoarce în timp 🔥 2000 de ani 🔥
Ardeal

Cea mai mare Cetate din România

Cetatea
Alba Carolina

Castrul roman Apulum a fost întemeiat de Legiunea XIII-a Gemina, iar împărații care au vizitat Apulum au fost Hadrian, Caracalla și Severus. Castrul era locul unde stătea conducătorul legiunii, iar în interior exista tezaurul, stindardele, dar și leafa soldaților. Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani.

Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina. Fortificaţia, concepută pe o suprafaţă de 110 hectare, cu o incintă apărată de trei rânduri de ziduri, a primit o formă stelată, cu şapte bastioane alternate cu șase raveline, străbătute de galerii boltite, toate delimitate de şanţuri adânci. Forma de stea cu șapte colțuri este dată de cele șapte bastioane, care formează în zona centrală „incinta de siguranță“ a fortificației, cea mai importantă și cea mai bine protejată. Enumerarea de obicei a bastioanelor începe de la Poarta a III-a, spre sud, în sensul acelor de ceasornic. Bastioanele au primit denumiri speciale, legate de numele unor patroni laici sau religioși. Zidurile bastioanelor au la bază 2,5 metri grosime, iar înălțimea trece de 10 metri. Zidul drept care le unește se numește în limbaj tehnic curtină. Corpurile mari amplasate în fața curtinelor se numesc raveline. Ultima linie de ziduri se numește contragardă.

Noi vă recomandăm 4 obiective turistice extrem de interesante. Cetatea în sine recent renovată este cu siguranță locul în care o să te întorci în timp de-a lungul a două milenii, simularea luptelor între Legiunile Romane și strămoșii noștri Geți, Muzeul Principia și Museikon, anul 1825 de la mântuirea lumii, un nou muzeu al icoanei.

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!

Ghid Autorizat Chindriș DAN
360 ° Pe urmele Imperiului Roman…

Stăm acasă în 2020. Campanie strategie turism Povestea Locurilor. Alba IULIA Castrul Carolina Principia si Museikon

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com