O lume ascunsă

O lume în care te regăsești pe tine....
[ pensiuni la 360 ° ]

O lume ascunsă

Acum mii de ani… încet încet spre văi…

Cu mii de ani înainte, munţii erau acoperiţi de apele mării. Frământările scoarţei pământului au ridicat frunţile Carpaţilor, cu sute şi chiar cu mii de metri deasupra oceanului care-şi retrăgea mereu apele. Povârnişurile erau mult mai mari (înalte) decât azi. Zăpezi mari erau din belşug în toate anotimpurile şi, din cauza greutăţii lor, se bătătoreau şi îngheţau. Aşa au luat naştere gheţarii, care apoi au pornit încet încet spre văi. Aceste mişcări neîntrerupte ale gheţarilor au modelat culmile rozându-le prin apăsare, rotunjindu-le ca pe un blid, prăvălind şi dărâmând stâncile, retezând din vârfuri şi creasta. După ce au coborât culmile, gheţarii au început să se topească, iar în urma lor au rămas uriaşe adâncituri ce au format ”paturile” gheţarilor.

Văile din Pasul Vâlcan

Tărâmul basmelor…

Pe timpul strămoșilor noștri văile erau doar păduri sălbatice… parcă intri în vremuri imemoriale când sunetul apei se lovește de stâncile pline de ferigi de un verde amețitor. Intri în tărâmul basmelor, al uriașilor din piatră și al legendelor multimilenare.

Hunedoara – Vulcan – Pasul Vâlcan
Valea Morii & Valea Lupșească.

Turist INFO 360 °

Apus în Pasul Vâlcan – 1612 m
Cazare 360 ° Director unități de cazare
Prin sălbăticie, Valea Lupșească – Cabana dintre Brazi

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com