Ținutul Anei

♰ Strămoşii Omenirii ♰

Primele vârste
ale Umanităţii

🇷🇴 Țara Luanei 🇷🇴

Louis de La Vallée-Poussin (Histoire du monde. Indo-européens et Indo-iraniens. L’Inde jusque vers 300 av. J.C.): „Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi consideraţi ca locuri de origine a limbilor indo-europene, adică strămoşii Omenirii.” Gordon V. Childe (1926, The Aryans: A Study of Indo-European Origins): „Locurile primare ale dacilor trebuie căutate pe teritoriul României. Într-adevăr, localizarea centrului principal de formare şi expansiune a indo-europenilor, trebuie să fie plasată la nordul şi la sudul Dunării.” Eugène Pittard (1917, La Roumanie – Valachie, Moldavie, Dobroudja): „Strămoşii etnici ai românilor urcă neîndoielnic pînă în primele vîrste ale Umanităţii, civilizaţia neolitică română reprezentînd doar un capitol recent din istoria ţării.” Daniel Ruzo, 1968 – explorator sud-american (La historia fantastica de un descubrimiento): „Carpaţii sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute până în ziua de astăzi.”

Mănăstirile Rupestre
din Munții Buzăului
♰ 💙💛❤ ♰

Te invităm la o călătorie virtuală pe Drumul Luanei, prin Ținutul Anei spre siturile arheologice sacre (sanctuarele de piatră) – prin magia unui loc unde timpul curge altfel – munții Buzăului.

Acolo unde timpul curge altfel… Așezările rupestre sunt un mister al istoriei, pentru că nu au rămas foarte multe indicii legate de originile lor. Mai târziu, călugării și pustnicii au locuit în așezările rupestre și le-au transformat în lăcașuri de cult. Unele dintre acestea au funcționat până în anii 1800. 🇷🇴 Țara Luanei 🇷🇴 păstrează cele mai impresionante vestigii rupestre din Munții Buzăului, ce se extind pe raza localităților Colți, Bozioru și Brăești. Acest loc este presărat cu povești și legende care conferă zonei un aer mistic. Datând încă din perioada neolitică, așezările sunt situate într-un mediu natural aparte, în care fenomenele reale se împletesc cu cele imaginare, creând un amestec plin de farmec. Pornind la pas pe traseele tematice ce constituie Drumul Luanei, te vei desprinde de lumea dezlănțuită bine cunoscută și vei intra într-un meleag al miturilor conturat de poveștile pustnicilor de odinioară şi de monumentele naturale din piatră.

Obiective turistice la 360 °

🌋 Vulcanii Noroioși 🌋
Muzeul Trovanților
Piatra scrisă Broscaru

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!

🇷🇴 reBranding România 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy

Pe urmele stramosilor omenirii prin Muntii Buzaului Manastirile Rupestre Strategie Turism Buzau Povestea Locurilor

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.